Μαρμελάδα με μύρτιλλα, δεντρολίβανο και σπόρους chia

μαρμελάδα μύρτιλλα

Υλικά:

500 γρ. κατεψυγμένα μύρτιλλα
4 κουταλιές σούπας μέλι
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
λίγο ξύσμα λεμονιού
40 γρ. σπόρους chia

Εκτέλεση:

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε τα μύρτιλλα, το μέλι και το δεντρολίβανο και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τους σπόρους chia, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για ακόμη 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.
Αφαιρούμε το δεντρολίβανο, την αφήνουμε να κρυώσει και αδειάζουμε σε βαζάκι. Τοποθετούμε τη μαρμελάδα στο ψυγείο όπου διατηρείται έως και για 10 ημέρες.
 

 

Αν σας άρεσε το post μας παρακαλούμε κάντε share και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!