Blueberry Cheesecake – Τσιζκέικ με Μύρτιλλα

Blueberry Cheesecake – Τσιζκέικ με Μύρτιλλα

Χρόνος προετοιμασίας:   1 ώρα ( και 4-5 ώρες αναμονής)

Μερίδες:   12

Υλικά:

για την ζύμη:

  • 100 γρ. μπισκότα digestive (7 μπισκότα περίπου)
  • ½ φλυτζάνι (55 γρ.) νιφάδες βρώμης
  • 3 κουταλιές (45 γρ.) καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

για την κρέμα με μύρτιλλα:

  • 5 φύλλα ζελατίνας
  • ¼ φλυτζανιού νερό
  • 400 γρ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών (χρησιμοποίησα ένα με 11% λιπαρά)
  • 1 φλυτζάνι (250 ml) φυτική κρέμα
  • 1 φλυτζάνι (170 γρ.) στέβια σε σκόνη, σε αναλογία 1:1 με τη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 300 γρ. κατεψυγμένα μύρτιλλα (να τα έχετε αποψύξει και στραγγίξει)

για την κρέμα σαντιγί:

  • 1 φλυτζάνι (250 ml) φυτική κρέμα, κρύα από το ψυγείο
  • 1 ½ κουταλιά στέβια σε σκόνη, σε αναλογία 1:1 με τη ζάχαρη
  • 250 γρ. περίπου φρέσκα μύρτιλλα, για την διακόσμηση
  • ξύσμα λεμονιού σε λωρίδες, για την διακόσμηση (προαιρετικά)
Blueberry Cheesecake – Τσιζκέικ με Μύρτιλλα

Εκτέλεση:

για την βάση:

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C.
  2. Βάλτε τα μπισκότα στο μούλτι και κάντε τα σκόνη.
  3. Σε ένα μπωλ προσθέστε όλα τα υλικά για την ζύμη και ανακατέψτε τα καλά. Στρώστε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 22 εκ. και ψήστε για 12-15 λεπτά. Βγάλτε τη από το φούρνο και αφού κρυώσει τελείως βάλτε τη στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα με τα μύρτιλλα.

για την κρέμα με μύρτιλλα:

  1. Μουλιάστε την ζελατίνη στο ¼ φλυτζανιού νερό για περίπου 10 λεπτά και μετά βάλτε τα σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί.
  2. Πολτοποιήστε τα μύρτιλλα στο μούλτι.
  3. Σε ένα μπωλ ή στον κάδο του μίξερ ανακατέψτε καλά το τυρί κρέμα, την φυτική κρέμα, την στέβια και τον χυμό λεμονιού. Προσθέστε τα πολτοποιημένα μύρτιλλα και ανακατέψτε.
  4. Ρίξτε σιγά σιγά στο μείγμα την λιωμένη ζελατίνη, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήστε το μείγμα για λίγα λεπτά να σταθεί και θα αρχίσει να πήζει.
  5. Βγάλτε την βάση από το ψυγείο και ρίξτε την κρέμα, απλώνοντάς τη ομοιόμορφα. Βάλτε την φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες. Είναι καλύτερα όμως να την αφήσετε όλη νύχτα.

για την κρέμα σαντιγί:

  1. Αφού παγώσει το γλυκό, χτυπήστε την παγωμένη φυτική κρέμα με την στέβια μέχρι να γίνει σαντιγί.
  2. Απλώστε την ομοιόμορφα πάνω από το γλυκό και παγώστε μέχρι να σερβίρετε. Πριν το ξεφορμάρετε, περάστε με ένα μαχαίρι γύρω-γύρω το γλυκό για να ξεκολλήσει από την φόρμα.
  3. Διακοσμήστε το τσιζκέικ με φρέσκα μύρτιλλα και αν θέλετε, ξύσμα λεμονιού σε μικρές λωρίδες
Αν σας άρεσε το post μας παρακαλούμε κάντε share και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!